Ugrás a tartalomra
x

Tortellini in brodo

Köszönöm Gábornak a felkérést, igyekszem gasztronómiai szempontból kicsit hozzátenni a csoport életéhez, de remélem még sokan mások is csatlakoznak majd a gasztro élmények megosztásában. Annyit még elmondanék magamról, hogy semmi gasztronómiai képzésem nincs, hobbyból csinálom, vagyis egészen pontosan a neve #konyhaszerelem. Az évek során sok olvasás és próbálkozás után kialakult egy saját életstílus, ami röviden arról szól, hogy többek között a bevitt élelmiszerekkel sokat tudok segíteni magamon, az egészségi állapotomon. Igyekszem olyan alapanyagokból készíteni az ételeim, amivel valóban táplálom a szervezetem, ezért 90% csak alapanyagokat vásárolok és nem kész termékeket, azt is próbálom vegyszermentesen termelő helyekről beszerezni (így találtam rá a Cservölgy Majorra is), amit aztán én dolgozom fel otthon.

Ma egy olasz ételt hoztam.

Csontleves-húsleves olasz módra vagyis „Tortellini in brodo”

Az olasz húsleves, a brodo annyiban különbözik a magyar húslevestől, hogy a szokásos zöldségeken túl tesznek bele szárzellert, babérlevelet, 2-4 szem szegfűszeget és akár citromot is. Több recept létezik, de átlagban ilyen. A tortellini jól illik magyar csont vagy húsleveshez is. Kicsit talán macerás de megéri, mert egy teljesen más íz világot ad a levesnek. Mellesleg egy baráti összejövetelen nagyon jó program lehet, az olaszoknál összejönnek a család női tagjai és együtt készítik. Fagyasztható, ezért készíthető belőle nagyobb mennyiség is.

Teljes recept a Major Közösségi csoportjában található.

Szerző
Kocsis Rozália
Hungarian